İSTANBUL / KAĞITHANE - Metehan İlkokulu

Mrt

29 MART 2024 Cuma günü iftar yemeğinden kareler. Herkese teşekkür ediyoruz.

25 - 31 Mart Kütüphane Haftası, kütüphane gezimizden kareler

Mrt

Kaymakamımız Sayın Niyazi ERTEN ve İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Zekeriya Postacı, 20 Mart 2024 Çarşamba günü okulumuza ziyarette bulunmuşlardır. Nazik ziyaretleri için teşekkür ederiz.

Mrt

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan, bağımsız bir ülkenin onurlu bireyleri olarak her zaman ve her yerde coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşı’mızın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bağımsızlık sembolümüz olarak kabul edilişinin 103. yıldönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

İstiklal Marşı, bağımsızlık aşkının, imkansızlıklar içerisinde milletimizin gösterdiği büyük kahramanlığın, milli değerlerimizi ve ideallerimizi yansıtan azim ve fedakarlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. İstiklal Marşı, milli birlik ve beraberliğimizin mutabakat belgesidir. Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bu destanı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz.

Okulumuz Ramazan etkinlikleri

Metehan'da Dünya Kadınlar Günü

Dünya Kadınlar Günü, Birleşmiş Milletler tarafından bu şekilde tanımlanmış olarak her yıl 8 Mart'ta kutlanan uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.

Mrt

Sık sık deprem gerçeği ile yüzleşen ülkemizde her yıl 1-7 Mart arası, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacı ile "Deprem Haftası" olarak anılmaktadır. Bu amaçla okulumuzda 1-7 Mart Deprem haftası kapsamında 7 Mart 2024 Perşembe günüöğrencilerimize ve personelimize depremin oluşumu ile ilgili bilgiler verildi. Depremden önce, sırasında ve sonrasında yapılacaklar hususunda farkındalık oluşturuldu. Daha sonra da okulumuzda "Deprem Tahliye Tatbikatı" yapıldı. Okulumuz 1230 öğrenci, 45 personel olarak 187 saniyede tahliye edildi.

Mrt

28 Şubat 2024 Çarşamba günü Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda Atasözleri ve Deyimler Sergimizi gerçekleştirdik. Çağdaş Yaşam Eşref ve Sadullah Kıray Anaokulu Müdürü Fulya ESEN ile Seyrantepe İlkokulu Müdürü Erol Yüce'ye okulumuzu yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz.

Mrt

19 Ocak 2024 Cuma Günü 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1. dönem karnelerimizi verdik.

Ock

Metehan İlkokulu'nda Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Ock

12-18 Aralık 2023 tarihinde okulumuzda tutum yatırım ve yerli malı haftası kutlanmıştır.